En bryllupsmeny er ofte like viktig som lokalene. Hos oss har vilt og det vi kan høste fra naturen vært bærebjelken i snart 150år sier 5de generasjon driver, Johannes Nermo.

Johannes Nermo er selv en ivrig elgjeger og for ham er 25. September viktigere enn alle andre helligdager til sammen. Da starter elgjakta og hotellverten forsvinner da til skogs.

Elgbiff

Nermo Hotel

Nermo Hotell har de siste årene rendyrket sin matfilosofi og mesteparten av det som nå serveres, lages fra bunn av på hotellets kjøkken. Råvarene hentes fra fjellet, lokale fiskevann og fra gårder i nærheten. Johannes trekker spesielt frem naboen på Moe Gård som for noen år siden la om driften og begynte med bringebær. Disse bærene er ikke engang kortreist, de er ureist.

Hotellets nydelige Bryllupsmeny starter som oftest med hotellets hjemmelagde spekeskinke. Hver sommer har vi 10 griser gående ute på en gård rett i nærheten som gir 20 skinker. Disse tørrsaltes og henger på stabburet i 2 år før de havner på menyen.

Spekeskinke

Nermo Hotel

Hotellet har mange ivrige lokale fiskere som leverer fjellørret gjennom hele sommeren. Denne havner svært ofte på en bryllupsmeny enten som eine røkt, helstekt eller gravet, alt gjort på huset.

Menyens desiderte høydepunkt er indrefilet av elg, som oftest skutt av hotellverten selv, det blir ikke mer autentisk enn selvskutt elg.

Ørret

Nermo Hotel

Hotellverten ønsker også å trekke frem Tine som har vært hotellets samarbeidspartner og leverandør i mange år. Tine har virkelig tatt samfunnsansvar og gitt oss muligheten til å få tak i småskala ost fra hele Norge. I tillegg distribuerer de produkter fra Gudbrandsdalsmat fra Lesja i nord til Lillehammer i sør. En osterett på Nermo kan bestå av f.eks. Avdem fra Lesja, Selbu blå, Kraftkar fra Tingvoll eller gruveost fra Eiker.

Til dessert serves som oftest tilslørte bondepiker og som har vært en tradisjon i mange generasjoner. En god hjemmelaget eplemos med epler fra Ringerike danner alltid basisen. I de siste årene har Johannes plukket frem en annen klassiker som ofte blir servert som er Kalvedans som kanskje er den mest tradisjonelle desserten vi har her til lands.

Denne bryllupsmenyen er håndverk fra start til slutt, sier Johannes. Basisen er enkle, rene råvarer, tilberedt med respekt og kjærlighet. Selv om det ikke er etikette, hender det rett så ofte at enkelte bryllupsgjester slikker tallerkenen for å få med seg den siste sausen, gliser hotellverten.

Finn ut mere om dette flotte hotellet og deres deilige tradisjoner
Nermo Hotel

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.