Helt siden familiebryllup i 2009 satte fart på toastmaster-karrieren, har det gått slag i slag for toastmasteren Thomas. Vi i Sijabra fikk en «sniktitt» inn i toastmaster verden.

Vi intervjuet toastmaster Thomas i forbindelse med bryllupsmessen som ble arrangert i Fredrikstad og Nina Asbjørnsen hos Vakre bryllup.

Hva er dine tanker rundt kjøreplan i bryllup?

Har vel alltid sagt at det å lage en god kjøreplan er viktig. Med erfaringen jeg har gjort meg de siste årene er det mange ting som kan komme uventet opp, feks mat er forsinket, eller at den som skal holde tale må på toalettetJ eller at det skjer noe slik at hele kjøreplanen blir forskjøvet. Så lenge du har en profesjonell toastmaster så vil dette gå veldig greit for seg, og improvisering kan gjennomføres.

Du jobber jo profesjonelt som toastmaster – hva er de viktigste erfaringene du har tatt med deg? Som kan komme overraskende på en fersking?

Det har blitt mange morsomme og litt mindre morsomme situasjoner i bryllup de årene som toastmaster. Kan vel si at det viktigste er å gjøre en god figur, god holdning og det å ta ansvar. Det å kunne ”bryte isen” i starten er en viktig ting. Det handler ikke om å være den morsomste på bryllupsfesten, men heller den som har satt seg grundig inn i brudeparets relasjoner og historie.

I mine år som toastmaster har jeg vært så privilegert å få møte mange flotte mennesker.

Det finnes brylluper hvor jeg kommer inn som toastmaster og er til slutt, både toastmaster, hovmester, servitør, bartender og psykolog 😉 i en og samme person.

Bruker du mye tid på å forberede din toastmasterrolle før hvert bryllup? Hva er det viktigste forberedelsene/researchen du gjør?

Thomas tar et morsomt bilde sammen med et av brudeparene han har vert toastmaster for

Toastmaster Thomas sammen med et av brudeparene han har geleidet gjennom bryllupsdagen.

Linn Landmark

Alltid! Et møte med brudeparet og flere samtaler over epost/tlf gjør jeg til alle jeg jobber for – Det er et ”must” Dette er fordi da er jobben som toastmaster mye enklere. Jeg blir alltid ”kjent” med mine brudepar, og føler noen ganger at det er litt trist å måtte reise hjem etter jobb, når du har fulgt de noen ganger i over et år.

Vi treffer ofte brudepar som er på jakt etter den ”morsomme” onkelen til å ta toastmasterrollen – men det er vel andre egenskaper man burde sette høyere enn humor?

Den morsomme onkelen, ja de fleste brudepar har en slik onkel J nesten alle bryllup jeg har holdt har en utadvendt familie figur. Men om jeg skal si litt om valg så kan jeg nevne at jeg som toastmaster fokuserer på brudeparet og begge sider av familie/venner. Det er utrolig kjekt å kunne jobbe i flere måneder med stikkord som brudeparet har sendt meg som beskriver de forskjellige talere. Her henter jeg ut sanntids historie blandet med ting som har skjedd i området/by, f.eks. Intro brudens far, som er vokst opp i Fredrikstad født 1955 liker fotball, så kunne jeg lagt til stikkord som: plankebyen, Brann-Fredrikstad, hva hendte i året 1955 osv. fantasien setter ingen grenser. Dette gjør at det blir både personlig og morsomt på samme tid, og alltid ha en fin og lur humor og et glimt i øyet, til den morsomme tanten.

Ofte trekker middagen laaaangt ut på grunn av for lange og mange taler – Hvor lange taler bruker å å anbefale?

Jeg vet ikke helt hva som er tradisjonen her på Østlandet, men om du har en som styrer talene så er det greit å gi dem en pekepinn om at de lengste talene skal ha en tidsfrist på 10 minutter. Jeg har selv aldri gitt noen av talerne beskjed om å korte ned på talene, eller annet, dette er fordi jeg vet at det krever ganske mye mot å reise seg i store forsamlinger og kanskje de har også har følt på denne talen mange måneder i forveien av bryllupet. Sørg for å god stemning og ikke dårlig tid, da hjelper det alltid for noen.

Har du noe annet på hjertet du føler vi burde få med?

Toastmasterens viktige ritualer under bryllup. Jeg har en selvskreven regel om at jeg alltid må ta et lite stykke av bryllupskaken etter alle de andre gjestene har forsynt seg, ellers så kan det gå dårlig i mitt neste bryllup som toastmaster. Blir endel kakespising 😉

Viktig at brudeparet får danset brudevalsen før klokken slår 24.00, ellers så betyr det noe med dårlig fremdrift av ekteskapet eller noe. Husker ikke helt, men jeg har alltid øynene på klokken, og geleider brudepar og gjester utpå dansegulvet i kjent Toastmaster Thomas stil.

80% av mine bryllup har vært med solskinn, og da er 60% av de holdt i Bergen by. Byen der solen sjeldent skinner, om det betyr garanti? Solen skinner i det minste.

I mine år som toastmaster har jeg vært så privilegert å få møte mange flotte mennesker, hver gang jeg står foran en ny forsamling brudepar og bryllupsgjester blir jeg rørt og tenker at jeg er heldig som valgte denne jobben.

I 2015 satte jeg ny personlig rekord og gjennomførte 15 bryllup på tvers av Norge. Da gikk de fleste lørdager hele våren, sommeren og sen høst. Jeg har etter det sagt at jeg skal ta det litt roligere, men 2016 ble også et gøyt, men hektisk år med 13 bryllup.

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.