Anthony Lemoine fra Belgia er i Norge for å fotografere et vakkert brudepar så vi tenkte at vi ville spørre han noen spørsmål som brudepar ofte har når de skal velge en fotograf.

Anthony er en profesjonell fotograf som tar jobben sin på alvor, liker å bli kjent med nye mennesker og elsker å besøke nye steder. Han uttrykte ved flere anledninger sin begeistring for Norge, og tar gjerne flere oppdrag i det langstrakte landet vårt.

1. Hvordan går man frem for å booke deg som fotograf til bryllupet?
Det første skrittet er å sjekke om jeg er ledig til deres bryllupsdag. Deretter ønsker jeg alltid å møte den kommende bruden og brudgommen, enten ansikt til ansikt eller via Skype. Jeg ønsker å bli kjent med dem og lar dem vite hvordan jeg arbeider og hvordan jeg er som person. Det er veldig viktig for meg at kjemien er der og at vi lærer hverandre å kjenne. På den måten blir brudeparet mer komfortabel med meg som fotograf. Hvis min personlighet, væremåte og pris passer inn med brudeparets fotografønsker, signerer vi kontrakt.

2. Bør brudeparet ta med inspirasjonsbilder som du kan se på?
De kan ta med inspirasjonsbilder hvis de ønsker det, men vanligvis, hvis brudeparet liker min fotostil, stoler de på at jeg vet hva jeg gjør. Jeg spør dem alltid om hva som er viktigst for dem og hvordan de ønsker at jeg forteller historien fra bryllupet deres via bilder. Hvis brudeparet ønsker å gi meg en retning å gå etter lager vi som oftest en Pinterest-vegg sammen som inspirasjon.

3. Tar du med en assistent?
Jeg tar som oftest med en assistent fordi det sparer oss for mye tid. På bryllupsdagen ønsker jeg å ha fullt fokus på brudeparet og på det å ta bildene. Assistenten min hjelper meg med alt annet.

4. Hva skjer hvis du blir syk på den store dagen?
Hvis jeg blir syk, kommer jeg likevel til å stille opp, og du kommer ikke til å merke noe til det. En gang tok jeg et oppdrag selv om jeg hadde omgangssyke, og en annen gang mens jeg hadde en forstuet ankel, og brudeparet la heldigvis ikke merke til at jeg ikke var 100% meg selv. Hvis jeg er fysisk ute av stand til å være der på den store dagen, ville jeg bli erstattet av en annen fotograf fra Utviklingsgruppen som jeg er en del av. Utviklingsgruppen består kun av profesjonelle fotografer.

5. Hva har du på deg i bryllup?
Jeg kler meg alltid i noe smart, men ikke jålete. Jeg prøver å være en del av mengden uten å bli sett mens jeg tar bilder. Det er da jeg får best bilder! Normalt sett har jeg på meg svarte bukser med en hvit skjorte og dressjakke.

Vakkert Brudepar med 2 damer i vakker Norsk natur.

Vakkert Brudepar i vakker Norsk natur.

Anthony Lemoine

6. Har du forsikring?
Utstyret mitt koster mye penger, så det har jeg! Den beste forsikringen jeg har er likevel å være så forsiktig med utstyret og bildefilene som mulig. Jeg har også to kameraer med meg på hvert oppdrag i tilfelle uhellet skulle være ute.

7. Hvordan er det med rettigheten på bildene?
Når det gjelder rettighetene, setter jeg aldri logoen min på bilder brudeparet får. Jeg spør pent om å bli nevnt dersom bildene brukes offentlig. Jeg bruker noen få bilder til egen markedsføring i sosiale medier og på min egen hjemmeside, og spør alltid om tillatelse dersom jeg vil bruke bildene i reklame.

8. Får brudeparet et printet album, web-album eller en disk?
Jeg anbefaler alltid et web-galleri for å dele de nydelige bryllupsbildene med venner og familie. Dette bildegalleriet er beskyttet med passord. Venner og familie får et lite kort med passord som gir dem tilgang til albumet mens jeg viser et slideshow på bryllupsdagen. Jeg redigerer og legger ut 30 bilder fra dagen som jeg viser samme kveld. Brudeparet får et printet album. I min mening klarer man ikke å fortelle historien fra bryllupet via en disk eller mappe, så jeg legger sjelen min i å lage et album til brudeparet. Det er albumet som kommer til å bli vist frem til venner og familie i generasjoner. Jeg tilbyr også brudeparet å få bildene på disk hvis de printer albumet hos meg.

9. Hva er inkludert i prisen?
Inkludert i prisen får brudeparet flere ting. Blant annet dekningen av hele bryllupet fra forberedelser tidlig om morgenen til brudevalsen, og av og til lengre. Hvis det er en 2-3-dagers bryllupsfest, er det ikke noen ekstra kostnader, og brudeparet får selvsagt enda flere bilder. Jobben med å redigere og plukke ut bilder i etterkant av bryllupet er også inkludert, samt transportutgifter. Overnatting er ikke inkludert dersom det er nødvendig. I tillegg har vi møter med brudeparet før og etter bryllupet der vi blir kjent og viser frem en bildefremvisning fra bryllupet. Jeg har forskjellige pakker som inkluderer forlovelsesfotografering og etter-bryllupet-fotografering som brudeparet kan velge i tillegg.

10. Har du noe annet du vil legge til?
Det har jeg! Jeg gir ikke ut et spesifikt antall bilder. Brudeparet får de bildene jeg tror vil falle i smak, og som forteller historien fra bryllupet på best mulig måte. Hvis jeg har fotografert gjennom en hel bryllupshelg får de naturligvis flere bilder. Antallet varierer fra 400 til 1000 bilder. Jeg vil også legge til at jeg alltid anbefaler å gjøre en forlovelsesfotografering før bryllupet for å bli kjent med hverandre. Dette gjør vi noen måneder eller uker før den store dagen. Dette hjelper oss med å føle oss komfortable med hverandre før og under bryllupet. På den måten kan jeg virkelig være en del av bryllupet uten å føle meg som en fremmed.

Foto: Anthony Lemoine

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.