Det hender stadig vekk at han av ren inspirasjon kjøper med seg blomster hjem etter en vielse. – Kjærlighet er et ord som skal leve i hverdagen, oppfordrer hele Bergens bryllupsentusiast, gateprest og motivator, Thor Brekkeflat.

Hans aller første vielse startet med at han løp rett på dørkarmen på sin nye arbeidsplass, Mariakirken i Bergen, og besvimte foran hele forsamlingen.

Siden gikk det ganske så mye bedre, og gjennom hans snart 30 år lange karriere har det blitt en del vielser. Nesten 1400 stykker, for å være mer presis.

En naturlig støttespiller

Bryllup er først og fremst det kjekkeste jeg vet! For meg som prest er det et kjempeprivilegium å få lov til å være med på både planlegging og gjennomføring av en dag som er så viktig for to mennesker. Kan jeg på toppen av det hele bidra til at det seremonielle blir en opplevelse som huskes av både brudepar og gjester, og blir et naturlig bidrag til festen, da er jeg strålende fornøyd, konstaterer Thor Brekkeflat.

Thor Brekkeflat

Thor Brekkeflat er ikke lenger ansatt som prest, men tar gjerne på seg enkeltoppdrag, som vielser.

Han legger sterk vekt på at en bryllupsdag skal være en festdag; en feiring av noe stort og viktig. Samtidig ligger det også et alvor i bunnen.

Man kan kalle det alvorlig hyggelig. Det er et stort steg å skulle dedikere seg til et annet menneske, og samtidig er det fantastisk gledelig. Som prest får man en påminnelse på livets viktige ting under en vielse. Jeg har også gode og dårlige dager, og det å få være så tett på en glede gir meg påfyll også. Det har skjedd flere ganger at jeg etter en gjennomført vielse har kjøpt med meg blomster hjem – rett og slett fordi jeg blir så inspirert og rørt, smiler Brekkeflat.

Blanke ark og hjerterom

Å kunne bruke kirken som vigselssted betyr mye for mange, forteller han. Og han tror også mange blir overrasket over takhøyden i den norske kirken i dag.

I vårt moderne samfunn er det vanlig at folk har en bagasje og en bakgrunn som ikke er helt A4. Noen føler det for eksempel nærmest som hyklersk å skulle gifte seg på nytt i kirken, men et gjengifte handler også om å legge noe bak seg. For meg er det en del av kristendommens fundament å kunne bla om og starte på nytt.

Noen er også usikre på om det er riktig å gifte seg i kirken når man egentlig ikke er spesielt kristen. Da svarer jeg at om et brudepar har lyst til å bruke kirkerommet som ramme rundt ett av livets store gleder, er de hjertelig velkomne. La oss få være vertskap for deres store dag og la kirken fylles av deres glede, legger han til.

Tenk stort om kjærligheten dere skal feire, og tenk stort om hvor viktig det er. La det bli en fest dere vil huske, og la fortid være fortid og fokuser på fremtiden dere har sammen, avslutter Brekkeflat.

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.