– Dette er noe av det fineste jeg har vært med på.
Thomas B. Dahlberg som har vært med i flere bryllup enn de fleste av oss, blir litt blank i øynene når han forteller hva han opplevde på Opstad i Hedmark.

– Jeg følte meg omfavnet. Ikke bare av brudeparet, men av hele bryllupsforsamlingen. En utrolig god følelse, slikt gir god og langvarig motivasjon for å jobbe som toastmaster.

I september i år giftet Tina og Linn seg i Oppstad Kirke i Sør-Odal. De to hadde vunnet gratis toastmaster som var 2.premie i årets «Vinn et drømmebryllup»-konkurranse, som ble arrangert av Ektebryllup.no med samarbeidspartnere.

To vakre jenter gjorde et sterkt inntrykk i den nydelige kirken, det var en fin vielse ledet av en lun og jovial prest.

7

– Og for et flott planlagt bryllup!, forteller Thomas imponert.

– Der var fotoboot, candybar og lovechest, masse gøye happeninger hele veien. Jeg ble virkelig imponert over både kreativitet og forarbeidet som var gjort.

Thomas hadde også gjort forarbeidet sitt. Det kan hende at stødige odølinger versus en bergenser kunne være en dårlig match, men det var ikke tilfelle.

– Odølene er rause og åpne, og jeg er en rolig fyr, vi hadde det grådig kjekt sammen. Brudeparet og gjestene satte tydelig pris på at jeg hadde gjort Research på talerne og laget introer som var tilpasset både personer og anledning. Til gjengjeld bød gjestene på seg selv, det var en god energi i rommet.

[cta]

– Noen bemerket at til og med barna i forsamlingen ble sittende under hele bordsetet, det må jo være et godt tegn på at vi hadde det kjekt, smiler toastmasteren.

«Og den toastmasteren , Thomas «toastmaster» i fra Bergen. Han var innleid og han var rå! Jeg har aldri sett noe lignende før! Han viste akkurat hva han holdt på med og han fikk med seg alle! Vi danset og lo.»
—Fra en av gjestene: hildekatrinemerce.blogg.no

Untitled-3

Det ble en minnerik dag både for brudepar og toastmaster. Den største overraskelsen for alle var nok Tina og Linns helt spesielle brudevals som blåste alle av banen (bilde til høyre). – Her fikk vi oppleve Michael Jackson, pirater og Ozzy Osbourne i skjønn forening; den desidert beste brudevalsen jeg har sett i løpet av mine hittil 53 brylluper, sier Thomas begeistret. Foto: privat.

– Dette oppdraget og denne opplevelsen er et godt eksempel på hvorfor man bør bruke en profesjonell toastmaster i bryllupet sitt. I utgangspunktet var jeg en fremmed i denne forsamlingen, det kan være fristende heller å bruke et familiemedlem eller en bekjent som visevert, men proffe toastmastere har erfaring og kompetanse som gjør at de kan tilføre noe ekstra til bryllupsfesten. Og ikke minst sørge for at den får en framdrift og avvikling som føles behagelig og trygg for både brudepar og gjester.

«Først og fremst vil vi starte med å si at kongen av «god stemning» er kåret, han er svaret på spørsmålet «Hvem skal vi bruke som toastmaster?»»
—Utdrag fra brudeparet Linn og Tinas tilbakemelding til Thomas

– Det er herlig at brudeparet og gjestene var så fornøyde. Men dette var en stor opplevelse for meg også. Min oppgave og mitt mål er å gjøre hovedpersoner og talere til stjerner. Denne gjengen «adopterte» meg og gjorde også meg til en stjerne. Det var hjertevarmt gjort. Som takk for at jeg hadde gjort mine forberedelser, gav de meg en følelse av å være en del av familien, smiler Thomas.

– Og tror du ikke de hadde gjort det samme? De hadde ringt opp min samboer og skaffet seg bakgrunnsinfo om meg, og dermed ble jeg introdusert på samme måte som jeg bruker å gjøre! Det var spesielt, da fikk jeg føle det jeg håper andre føler når jeg har gjort jobben min skikkelig. Rørende var det. Jeg var der for å gi dem en opplevelse. Jeg håper jeg gjorde det, det er i hvert fall ikke tvil om at de gav meg en spesiell dag.

«Han lager en stemning både unge og gamle lar seg rive med i. Thomas har en unik evne til å treffe hver og en med sitt vinnende vesen og alle våre gjester inkludert oss selv følte at Thomas var en del av familien.»
—Tilbakemelding fra brudeparet.

– Jeg håper det er mitt varemerke, at jeg blir en naturlig del av forsamlingen. Å inkludere og bli inkludert, er et hovedfokus for en toastmaster. Vi er ikke der for å feste, vi er der for at brudepar og gjester kan ha en god fest, slik som de ønsker å ha det. Samtidig skal vi ha såpass til antenner, at vi ikke blir fremmedgjort i forhold til stemningen i lokalet. Proffe og tilstedeværende, med et fast øye på kjøreplanen, sånn skal det være, presiserer Thomas.

Han fortsetter:
– Å få være med på en bryllupsfest som den Tina og Linn satte i stand, gir en ekstrem motivasjon til å vise verdien av en god toastmaster. Jeg er disse to evig takknemlig, de minnet meg på hvorfor jeg gjør dette. Å vite at man tilfører noe ekstra til en så stor anledning som et bryllup er, er en toveis trigger for både de som planlegger bryllupsfest og for toastmasteren. Og slikt blir det gode resultater av. Det blir bryllupsfester som huskes med hjertet!

– Så må jeg helt til slutt få rette en stor takk til min nye samarbeidspartner Berthina Kayembe fra Toastmaster i Oslo! Hun satte virkelig prikken over i-en med sin nydelige sang til brudeparet, legger Thomas til.

«Han organiserte dagen helt perfekt og satte kronen på verket. Dagen vår hadde ikke blitt den samme uten en så levende og ekte toastmaster på plass. For han er ikke bare en toastmaster, han er en toastmaster med sjarm, ett hjerte av gull og vet å få gjestene til å føle seg inkludert. Tusen takk Thomas for at du turen hele veien til Østlandet og gjorde dagen vår helt komplett!
—Tina og Linn»

11

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.