Veldig vanlig er det ikke, men bryllupsplanlegger Thomas Bendiksen Dahlberg har ved ett tilfelle opplevd at ekteskapet var over før bryllupsnatten.

– Det var et brudepar fra Vestlandet. Jeg kom på festen, tok imot gjestene, og alt var som det skulle være. Men senere på kvelden fikk jeg vite av bruden at de to ikke skulle være sammen veldig mye lenger. Dette var noe de var blitt enige om i forkant av bryllupet, men de var kommet så langt i prosessen med planleggingen og gjester som kom langveisfra … Å avlyse et bryllup er sikkert en stor påkjenning, konkluderer Bendiksen Dahlberg.

For mange kan også bryllupsarrangementet bli viktigere enn selve handlingen. De forsvinner inn i en boble, hvor det viktigste er å vise seg frem for gjestene.

Bryllupsplanleggeren har også opplevd at de som skal gifte seg, trekker seg før den store dagen. Men ikke at et brudd er årsaken. – De har satt dato og funnet alle rammene, men midtveis har noe dukket opp, som noe med økonomien eller barna. At noen også trekker seg fordi de har fått kalde føtter, det tror jeg, men det er ikke noe de har fortalt til meg, sier han.

Bryllupsplanlegger: Thomas Bendiksen Dahlberg tror at bryllupet av og til blir større enn selve handlingen det er å gifte seg.

FROST STUDIO

Det som derimot går igjen, er at folk som har vært sammen lenge, skiller seg rett etter bryllupet. -De har kanskje vært sammen i 10–15 år, så gifter de seg–og skiller seg, sier Bendiksen Dahlberg.

Har du først kommet så langt som til bryllupsdagen, er sjansen stor for at du har brukt en del penger, påpeker bryllupsplanleggeren. Står du der med klump i halsen og tenker: «Jeg vil ikke gifte meg», kan det være du må vinke farvel til godt over hundre tusen kroner samtidig som du sier adjø til kjæresten din.

Bryllupsutgifter ligger på et snitt mellom 130 000 og 150 000 kroner.
Men en prest jeg kjenner, sa det så fint en gang, minnes Bendiksen Dahlberg.

– Han sa: «Det er egentlig gratis å gifte seg, det handler bare om to mennesker som har en kjærlighet som er ekte».

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.