Brud

Hverdagsluksus: Det kan ta opptil 30 timer å sy en drømmekjole fra bunnen av. Flere prøvinger underveis sørger for perfekt resultat.

Silke eller tyll, A-form eller havfrue – den perfekte kjolen med de unike detaljene står ofte høyt oppe på brudens ønskeliste.

Det brettes og nåles, måles og tilpasses, og ikke minst speiles i den lille, lune brudesalongen på hjørnet i Kong Oscars gate. Vante fingre jobber stødig og varsomt med det fine silke-stoffet, og de hvite paljettene glitrer om kapp med modellens øyne idet brudekjolen sitter perfekt.

– Det kan være lurt å forberede seg litt og tenke gjennom hvilken stil en ser for seg på brudekjolen, før en kommer til time for spesialdesign. Mange tar med seg utklipp fra bryllupsmagasiner eller Internett hit som inspirasjon. Sammen ser vi så på hva bruden kler, kjolesnitt og hvilke stoffer som kan passe, forklarer designer Vibecke Sletten Nygård, som også er innehaver av brudesalongen Atelier V.

Unike design

Atelier V er i dag den eneste brudesalongen i Bergen som kan tilby spesialdesign av brude­ og selskapskjoler, samt andre plagg til dame. I tilegg tilbyr salongen brudekjoler og selskapskjoler fra blant annet Jenny Packham og Twobirds Bridesmaids – og ikke minst fra Vibeckes egen kolleksjon Unity Bride.

Og er du som vordende brud redd for gå deg vill i verdenen av kjolesnitt og stofftyper, er det ingen grunn til å fortvile.

– Vi kommer gjerne med råd og anbefalinger til passform og stil. Det er lurt å huske på at kjolen ser annerledes ut på deg enn på kleshengeren. Moderne, klassisk, dramatisk eller sofistikert – det er brudens personlighet som skal gjenspeiles i kjolen, mener Vibecke.

Collage

Eksklusivt: én kjole, 15 stiler, 21 farger. Selskapskjolene fra Twobirds Bridesmaids gir uendelige muligheter, og er perfekte til forlover og brudepiker.

Bergen foran Paris

Å jobbe med søm og design har blitt som en livsstil, forteller hun, og veien dit hun er i dag har vært lang og full av spennende erfaringer – helt fra den dagen hun fikk sin første symaskin i konfirmasjonsgave.

– I 1998 var jeg nyutdannet fra Esmod Moteskole og planla egentlig utplassering i Paris, men så dukket det opp et ledig lokale. Det ble starten på atelieret. Ikke lenge etter lanserte jeg min første egenproduserte brude­kolleksjon, bestående av 62 unike brudekjoler.

Året etter ble drømmelokalet i Kong Oscarsgate ledig. Dermed var Atelier V som brude­salong et faktum.

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.