for å bli bryllupsplanlegger. Thomas Bendiksen Dahlberg byttet ut kjeledress med bryllupsdress. Dette hadde jeg aldri sett for meg, og det blir litt tøysing med det i kameratgjengen, men det er bare gøy, sier bryllupsplanlegger Thomas Bendiksen Dahlberg til Vest24.no.

For en god del år siden nå var han salgssjef i Frydenbø Industri AS i Bergen. Han jobbet opp mot oljebransjen, rederier og fiskeoppdretter.
– Jeg reiste mye rundt på anlegg, så det er stor kontrast fra kjeledressen til bryllupsdressen, kan du si, sier Thomas og smiler.
Vi møter ham i lokalet Villa Skjoldnes i Fana, som han det siste året har disponert for å arrangere nettopp bryllup.

Artig bilde av brudepar og Toastmaster/Bryllupsplanlegger Thomas Dahlberg

Linn Landmark

STARTET SOM TOASTMASTER
Det hele startet i 2009 da han fikk forespørsel fra sin søster om å være toastmaster i hennes bryllup.
– Det kunne jeg selvsagt ikke si nei til, men jeg må innrømme at jeg var veldig nervøs. Jeg er ikke den som snakker høyest, men jeg har alltid noen kommentarer på lur. Tilbakemeldingene var svært positive, og det ga mersmak, forteller han.

Thomas, som også har bakgrunn fra restaurantbransjen, innså at her var det nok noe som han ønsket å gjøre mer av.
– Jeg undersøkte litt og fant ut at det absolutt var et marked for denne type eventplanlegging i Bergen.

I starten var det mer en hobby enn en jobb, men i 2013 valgte Thomas å si opp jobben i Frydenbø for å drive som bryllupsplanlegger på heltid.
– Jeg brukte mine tidligere erfaringer og mitt kontaktnettverk fra restaurantbransjen, og startet Bryllupspakken.no.

Bryllupsplanleggeren Thomas Dahlberg

Britt Embry

EN DEL AV FAMILIEN

Så langt i år har Thomas arrangert 16 bryllup, i Norge og i utlandet. For par som ønsker å reise utenlands tilbyr han også hjelp til å arrangere blant annet i Monaco og Frankrike. Totalt er det blitt 93 bryllup siden 2009.
– Å arrangere et bryllup er et stort prosjekt, og her har jeg fått bruk for mine ledererfaringer, både når det gjelder logistikk og budsjetter, forklarer bryllupsplanleggeren, men han legger til at det er møte med menneskene som tiltaler ham mest.
– Man blir på en måte en del av familien i den fasen. Man kommer tett på parets hverdag og har også kontakt med deres nærmeste. Det blir en balanse mellom det personlige og det profesjonelle, men jeg tror folk setter pris på det, forklarer han.

ØKONOMISK UTFORDRING

At det var en stor omveltning økonomisk legger Thomas ikke skjul på.
– Det er klart at det å gå fra en stabil og god inntekt til å starte for seg selv, er en utfordring. I tillegg er dette yrket svært sesongbetont, så jeg funderte litt på hvordan jeg skulle få hjulene til å gå rundt i månedene det er få eller ingen bryllup.

Løsningen ble bryllupsmagasinet Ekte Bryllup.
– Noen bryllup er det jo også på vinterstid. Vi har samarbeidspartnere blant annet i Myrkdalen, Voss og Geilo, så drømmen er å få arrangere et ekte vinterbryllup i fjellet, sier han.

Bryllupsplanlegger -Thomas Dahlberg

Britt Embry

Selv har Thomas også ring på fingeren, og forteller at han er forlovet.

– Jeg skal gifte meg en dag med min store kjærlighet, sier han og smiler.
– Skal du arrangere bryllupet selv eller overlater du det til andre?
– Både og. Planen var å overlate det til andre, men vi satte oss ned en kveld for å prate om bryllupet, og vips så hadde vi planlagt det meste på en time. Vi er veldig enige om hvordan vi ønsket å ha det.

Thomas har store ambisjoner om å utvide virksomheten sin.
– Ønsket er jo å nå flest mulig og jeg har en visjon om å få skape arbeidsplasser til flere, sier han.

Kilde : Silje Haugen/Vest24

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.