Vis meg hvor glad du er i henne. Vis meg hvor stolt du er i dag, sier han, og foreviger dermed bryllupets mest romantiske og ektefølende øyeblikk.

Mannen som kan kunsten å fange nettopp slike følelser, har hatt «bilder på hjernen» hele livet, og startet å studere video­ og lysteknikk allerede som 16-­åring. Siden gikk det slag i slag med kurs og fag, fotooppdrag og kamera-produksjoner.

Ole Kristian Olsen

Og så bryllupsfotografering da, som man kan ane er av favoritt-jobbene.

Jeg er på jakt etter totalopplevelsen i et bryllupsfoto og går inn i oppgaven med hud og hår. Utfordringen ligger i det å fotografere to vakre mennesker som ikke er vant til å posere, på sin sin mest lykkelige dag. De er mennesker med ulik personlighet og ulik måte å takle stress på. Gleden de da viser deg når du tar et bilde de virkelig elsker er ubetalelig, sier fotograf Ole Kristian Olsen.

Collage

Fremkaller det ekte

Et bryllupsfoto skal gjenspeile ekte følelser, mener han, og det skal kunne tas frem igjen fem år etterpå og fremkalle nøyaktig de samme følelsene man hadde da det ble tatt. For å få til det har Ole Kristian sine triks bak kameraet, og resultatet kan bli at han blir minst like rørt og engasjert som både brudepar og gjester.

Jeg tar veldig regi når jeg skal fotografere et brudepar. Ikke på hvor de skal stå, hvor de skal se og plassere hender og slikt, men på hvordan de skal tenke. Jeg snakker med dem, om stemningen, om den store dagen og følelsene de har, og kan for eksempel si til bruden: Er du forelsket i ham? Det aller første blikket og smilet hun da sender ham er helt oppriktig og ekte, og det er dét jeg jakter på, sier han entusiastisk.

Inspirert av Disney

Som kunstnere flest har også Ole Kristian et eget uttrykk som kommer frem i bildene. Inspirasjonen henter han fra en verden av drømmer og eventyr, og ikke minst personene det skal tas bilde av.

Brud på fjellet

Eventyrlig og personlig – som et bryllup skal være.

Atmosfæren i bildet skal være eventyrlig, nesten litt Disney­aktig. Dessuten skal et bilde av mennesker gjenspeile deres personligheter og hvor godt de passer sammen – og samtidig ha en litt høytidelig stemning over seg, mener Ole Kristian.

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.