Det er en dønn seriøs jobb å være toastmaster, insisterer Rune Johnsen, askøyværingen med 25 års erfaring som entertainer, og som i de siste tretten årene også har hatt mange oppdrag som konferansier og visevert.

Tittelen visevert kommer av at jeg opptrer på vegne av vertskapet, og min jobb er å sørge for at brudeparet kan slappe av og nyte selskapet sitt, mens jeg ser til at alt flyter som det skal. Vi lager en kjøreplan på forhånd for hvordan de vil ha det. Den synkroniserer jeg med kjøkken og hovmester, og sammen har vi full kontroll over alle detaljer og framdrift.

Rune Johnsens talent som musiker og konferansier er ettertraktet i mange sammenhenger. Han har gjort en rekke store oppdrag for firma som Statoil Troll, Oceaneering og Odfjell Shipping, og han kombinerer som oftest vertskapsrollen med musikalske innslag. Han startet som pianoentertainer på Zachen, Zacharias-­bryggen i Bergen, for 25 år siden. Han har spilt en rekke konserter med artister som Elg og Torhild Sivertsen og han var kapellmester i Dagfinn Lyngbø og Pernille Sørensens bryllup.

Jeg tar alltid med meg et piano til visevert­ og konferansieroppdragene, sier Rune. – Det gir en ekstra verdi til utførelsen av jobben. I bryllup spiller jeg gjerne taffel og akkompagnerer sanginnslagene.

Fingre på piano

Gjennom årene har jeg ledet og underholdt tusener på tusener av mennesker. Det blir aldri kjedelig, smiler Rune Johnsen. Foto: Ole Kristian Olsen

Humor og udyr

En betydelig side ved Runes scenekarriere handler om komedie og standup. De fleste har hørt hans fantastiske herjinger med telefonselgere på radio eller youtube, og hans show «Gåmann» på Ricks, og «Skjønnheten og Udyret» i samarbeide med Kim Fairchild har fått gode kritikker. Nå er han i gang med en miniturne med komikerkollega Roar Brekke, kalt «Humorkveld»Jeg kler meg ikke ut eller framstår som standup­er når jeg er visevert, sier Rune. – Men det hender jeg tar gjestene med inn i de ulike karakterene jeg har på lur. Jeg bruker gjerne humor i mine introduksjoner, jeg tar hele tiden pulsen på selskapet – fra de minste til de eldste – og det er kjekt å flørte litt med de eldre tantene. Noe av det mest hyggelige jeg gjør er å ta første dans med festens eldste dame.

Mange har tenkt på og drømt om denne dagen i årevis. Da skulle det bare mangle at jeg gjør mitt aller beste for at bryllupsfesten skal bli så hyggelig og fin som mulig.

Gjennom årene har jeg ledet og underholdt tusener på tusener av mennesker. Det blir likevel aldri kjedelig, fordi alle forsamlinger er ulike og er man årvåken og tilpasser det man gjør til den anledningen og de menneskene man står foran, gir det stor glede hver eneste gang. Det å være vert på vegne av et brudepar tar jeg virkelig på alvor, sier Rune.

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.