Magiske Myrkdalen er stedet for deg som drømmer om det naturskjønne eventyrbryllupet. Eller for deg som vil starte ekteskapet med ekte pudder.

Bryllupsdalen

Omkranset av vestlandsfjell, med elva som en sølvtråd gjennom landskapet, ligger nye Myrkdalen Hotel, perfekt plassert like ved et av landets flotteste skianlegg. Kort tid etter åpningen i fjor kom de første henvendelsene fra vordende brudepar som ønsket å legge den store feiringen til det spennende og moderne hotellet – midt i opplevelsen.

Kvit brud

Foto: Frøydis Asp Ormåsen.

En unik ramme for festen

– Myrkdalen har allerede pekt seg ut som et svært aktuelt alternativ for den store dagen vår, sier vossingen Silje Skorve (32). Tanken på bryllup er fortsatt fersk. For en knapp uke siden ble den aktive tobarnsmoren fridd til av sin utkårede Lars-Georg Paulsen (31). De to var på ski ute i løssnøen da kjæresten fisket fram en champagne fra sekken og tok av seg skijakken. Under hadde han på seg dress og hvit skjorte.

– Jeg var lykkelig i utgangspunktet, på grunn av puddersnøen. Med frieriet i tillegg fikk jeg helt bakoversveis. Det var en helt uvirkelig fin dag på fjellet, sier Silje. Hun svarte ja, og nå er det ivrige friluftsparet allerede i gang med planleggingen. De vil gjerne ha seremonien utendørs, og festen på en plass som speiler deres viktigste lidenskap: Aktive naturopplevelser.

Jeg var lykkelig i utgangspunktet, på grunn av puddersnøen. Med frieriet i tillegg fikk jeg helt bakoversveis.

I omgivelsene rundt Myrkdalen Hotel finnes det mange flotte turstier og spennende aktivitetstilbud både for store og små. Sognefjorden ligger kun en kort biltur unna, og gjør det mulig å kombinere bryllupshelgen med padling eller fjordcruise i Nærøyfjorden. For dem som virkelig vil slå på stortrommen kan hestesenteret i nærheten stille med hest og kjerre. Eller hva om bruden kommer ridende til sin utkårede?

– For oss blir bryllupet først og fremst en forsegling av kjærligheten, en feiring av forholdet. Myrkdalen gir oss alt det vi er ute etter. Her er naturen rett utenfor døren. Hotellet holder høy standard, legger vekt på god service og er villig til å strekke seg langt for å gi oss en unik ramme for festen, sier Silje.

Feiring til alle årstider

Collage

Foto: Kyrre Wangen og Frøydis Asp Ormåsen.

Hun får støtte av Borgny Instanes (30). Hun har ennå ikke gifteplaner, men var nylig gjest på et høstbryllup i Myrkdalen. Det inspirerte.

– Det var i oktober, med vakre høstfarger. Over hundre gjester hadde hotellet for seg selv. Det ble servert fantastisk mat. Opplevelsen var magisk, forteller Borgny, som røper at også hun kunne tenke seg en slik ramme for sin egen feiring.

Med 112 rom er hotellet godt egnet for dem som vil booke hele bygningen til storslått bryllupsfeiring. Hotellet serverer sitt eget kortreiste øl, og bruker ingredienser fra nærområdet i matlagingen.

– Det fine med Myrkdalen er at alle gjestene samles på hotellet, som er lett tilgjengelig, men samtidig ligger passe langt unna allfarvei. Man deler en unik opplevelse. Alle, både barn og voksne, kan leke seg i naturen. Området er utrolig vakkert, uansett hvilken årstid man måtte foretrekke.

Hvilken årstid foretrekker du?

– Jeg er veldig glad i snøen. Tror nok jeg hadde valgt å stå vinterbrud. Men jeg venter fortsatt på å bli fridd til. Det er vel lov å drømme?

Myrkdalen Fjellandsby – Midt i opplevelsen

Myrkdalen Hotell

Foto: Nils Petter Dale.

 • – Nytt hotell med 112 rom
 • – Tre restauranter
 • – To barer
 • – Lekerom og spillerom for barna
 • – Stort lokale passende for bryllup
 • – Ski in – ski out
 • – Skisenter med åtte heiser og 20 løyper
 • – Skiskole og skiutleie
 • – Turløyper rett utenfor døren sommerstid
 • – Aktivitetseldoradoet Voss kun 30 minutter unna
 • – Hytter og leiligheter til utleie hele året
 • – Leiligheter for salg

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.