Selv om det nå er blitt ganske vanlig å gifte seg året rundt, så starter høysesongen hos Bergens Flyvende Konditormester Kate Kippersund sånn rundt mai.

Årets kaketrender for 2017 er spennende, og jeg kan knapt vente med å gå i gang. Brudepar er ute i god tid for å sikre seg plass hos de som spesialiserer seg på designkaker, og prøvesmakingen er gjerne unnagjort et halvt år i forveien. Brudeparene koser seg med å testsmake kakene, samt at de får være med å påvirke designen slik at den blir personlig til akkurat dem. Dette blir stadig mer populært!

I fjor begynte dripcakes med akrylskilt såvidt i Norge, trenden fortsetter og i tillegg kommer geode kakene fra det store utland som siste nytt i år.

Gull er brennhett, og det rustikke står ennå sterkt i Norge. Det er nok ennå mange som velger et spesielt sted for å gifte seg, spesielt ser vi det på vestlandet hvor selskapslokaler i låver og gjestegårder er populært.

The Flying Cake – Gull detaljert Kake

Hodepinen vår er at det nå er ekstra mange som ønsker ekte blomster, vi pleier ikke være vanskelige, men her må vi stort sett si nei. Grunnen til det er ganske enkelt at bryllupskakeproduksjon går under strenge krav fra mattilsyn pga krem fyll, varme, transport og egnete godkjente bakerilokaler. Ekte blomster betyr jordbakterier, sprøytemidler, og mange er rett og slett giftige å ha i kontakt med mat. Vi kan derfor ikke etterkomme denne trenden annet enn at brudeparet selv tar risikoen og legger på blomstene selv etter at kaken er levert.  Ellers velger mange da sukkerblomster når de ser hvor fine vi kan lage dem.

Kate fra The Flying Cake med en av sine vakre kaker.

Som norsk vinner av bryllupskakekonkurransen av årets kake 2015, og ellers mange år i faget med god etterutdanning i utlandet innen moderne kake-kunst, og gull utmerkelse internasjonalt, så nyter den flyvende Konditormesteren mye god kunstnerisk frihet, hvor brudepar kun gir føringen ved hjelp av farger de ønsker, inspirasjon fra f.eks brudebukett, bord dekking eller brudens kjole. Så danner det seg raskt et bilde av hva som ønskes av design hos en erfaren Konditormester. Det romantiske og elegante går nok aldri av moten, så er det ekstra gøy når noen våger noe helt nytt og vil ha håndmalt bryllupskake, eller en helt moderne variant.

På Vestlandet har det alltid vært tradisjon for store velfylte kake bord i tillegg til bryllupskaken, da er mitt råd at de kan gå ned litt i kake størrelse. Er det invitert 80 gjester, så holder det fint med en kake til ca 60 personer hvor det finnes flere kaker. De fleste ønsker en liten bit av bryllupskaken, men erfaringsmessig, så er det rikelig til alle.

Gull er brennhett, og det rustikke står ennå sterkt i Norge. Det er nok ennå mange som velger et spesielt sted for å gifte seg, spesielt ser vi det på vestlandet hvor selskapslokaler i låver og gjestegårder er populært.

Trenden med cupcaketower holder seg også i år her på Vestlandet hvor brudepar i tillegg nå ønsker macarons. Nytt i år er at flere ønsker komplett kakebord levert, og ingen skjemmende tantekaker på kakebordet. Så sant ingen blir lei seg av slikt, så bistår vi med å tilrettelegge slik at det blir en stor flott bryllupskake samt f.eks både macaron-tower og cupcake-tower på hver siden av kaken. Da blir helheten komplett hvor alt matcher i stil og høyde, og vi utarbeider smaker som kommer til sin rett i henhold til hva brudeparet liker og slik at det er noe for en hver smak. Red velvet er stadig en favoritt, og flere kjenner nå til den røde deilige kaken med friskt kremostfyll, ekstra fin er den og å skjære i.

Vårt råd er å skjære fra toppen om kaken ikke er for høy, slik at fotografen får fint bilde, men ellers er alt lov i dag. Blir kakebordet mottatt med et stort wooow! -fra gjestene, og blir den store snakkisen på slutten av kvelden, ja, da har vi oppnådd det vi ønsket. Og blir kakefatet levert neste dag av tanten som ikke fikk bake kake, men som ble overrasket og imponert over hvor godt bryllupskaken faktisk smakte, og ikke bare så flott ut, så er vi helt i mål med oppdraget.

Hilsen kaketeamet i Flying Cakery, Bergen Kakestudio

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.