Dette er en historie om en mann. En mann med et ønske så sterkt at det brakte ham flere tusen mil av gårde, og 300 år tilbake i tid. Utrolig, men også helt sant.

Det hele starter med kjærlighet. Både til nostalgi, mystikk og edle stener, men også til en kvinne. Og det er nettopp kvinnen som er årsaken til at denne historien oppstår.

Lengre bort, lengre tilbake

Bybilde

Hvilke fordums skatter skjuler seg bak et moderne bybilde?

Jeg bestemte meg for at nå var tiden inne for å fri til henne, og jeg satte meg som mål å finne en ring det ikke fantes maken til i hele verden. En ring så gammel og unik at ingen sikkert kunne fortelle dets egentlige historie, forteller han, og drømmer seg tilbake til de sene nattetimer foran PC-­en, på jakt etter den perfekte ringen.

Han leste seg opp og gravde seg ned, i diamanters historie, ringers opphav og antikke smykkers forhandlere verden over. Utvalget i Norge bød ikke på spesielt mye spennende. Han måtte lengre bort, lengre tilbake for å finne det han lette etter.

Ferden gikk til Tyskland, hvor jeg fant mye gammelt og interessant. Likevel var jeg fortsatt ikke i mål, utdyper han.

Gjennom enda noen sene research­timer dukket en butikk med georgiske smykker opp. Og her fant han den, endelig. Det skulle vise seg at han måtte over dammen for å få tak i den, og etter å ha avtalt med butikkeieren var han på vei.

Ringen sluttes

Jeg vandret rundt i butikkene i byen, drømte meg bort i mystiske historier om bloddiamanter og indisk eksport til Europa. Jeg lærte om diamantringers historie og formål, om edelsteners opphav og slipemåte. Samtidig hadde jeg egentlig allerede bestemt meg. Ringen jeg hadde sett hos den georgianske smykkeforhandleren på Internett var den riktige, og da jeg fikk jeg se den med egne øyne var jeg helt sikker.

På forsommeren tok han henne med til hennes barndomshjem, og til et lite vann inne i skogen hvor hun lekte som barn. Nostalgiens ring var sluttet.

Ring i hånd

I alt syv diamanter pryder den gamle ringen, alle kuttet og slipt for hånd. Diamantringen er fra 1720, laget i Tyskland med indiske diamanter. Laget før kvalitetsstemplet Hallmarks tid, er dens opprinnelige og videre formål uvisst. Alt man vet er at ringen ble kjøpt av butikkeieren i byen på 80-tallet, og selv han hadde aldri sett noe lignende.

Og jeg fridde her, på stedet som betyr så mye for henne, med en ring som er den eneste i sitt slag i hele verden. En ring som er så gammel at ingen helt vet hvor den har vært på sin reise, forteller han.

Hvor dets reise går videre er dog ganske sikkert, for dere kan jo gjette hva hun svarte?

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.