Når vielsested er bestemt og festlokalet bestilt, må brudeparet ta stilling til hvem og hvor mange som skal inviteres til bryllupsfeiringen. Skriftlig invitasjon til bryllup har vært vanlig i flere hundre år. Det gjør bryllupet offisielt og gir gjestene nyttig informasjon om tid og sted.

Hvis det er mange som kommer langveisfra, er det fint a legge ved en liste over lokale overnattingssteder og informasjon om transportmuligheter. Her er noen råd om hva bryllupsinvitasjonen bør inneholde.

Program, bord-nummer og gaveesker.

Tone Molnes

 •  Invitasjonen bør sendes ut 2-4 måneder før bryllupsdatoen. Ved å være ute i god tid, risikerer dere ikke at gjester legger andre planer. Hvis bryllupet skal holdes i fellesferien eller i utlandet, bor dere sende ut en «save the date» enda tidligere.
 • I mange tilfeller kan det være lurt å sende med et svarkort – spesielt om dere skal ha mange gjester. Det kan bli ganske «kjør» på telefonen, dersom 30 gjester mottar invitasjonen samtidig, og halvparten bestemmer seg for å svare med en gang.
  For husk på at gjesten som svarer, helt sikkert kommer til å si mere enn bare et «Ja» eller et «Nei».
  På én invitasjon blir det jo også gjerne bedt flere samtidig så da er det en fin måte å få all info fra den gjeldene gjest. Men selvfølgelig er det helt iorden og be om svar via telefon også om dere heller ønsker det.
 • Informasjon om dato og klokkeslett og adresse for dagen må komme tydelig fram.
 • Invitasjonen forteller gjestene hvilken stil eller «nivå» bryllupet har, ved å antyde hvilken kleskode dere ønsker.
 • Toastmaster. Ofte er det mange som ønsker å bidra med taler og andre morsomme opptrinn. Hvis dere ønsker dette, skriv navn og kontaktinfo til toastmaster i invitasjonen, slik at gjester kan melde fra til han eller hun om hva de ønsker å bidra med. da er det også enklere å holde kjøreplanen for kvelden.
 • Svarfrist. Angi en SU-dato (svar utbes) ca. en måned før bryllupet.
 • Informasjon om «barnefritt» bryllup, eller om det er lagt opp til leker-/aktivitetshjørne og eget barnebord og meny.
 • Husk å skrive hvem som inviterer.
 • Hvis dere oppretter en Facebook-side, Instagram-side og # for bryllupet eller en blogg om bryllupet, opplys om det i invitasjonen så gjestene kan følge med i planleggingen og delta i mimringen etterpå.

Meny og bord-nummer

Tone Molnes

Andre trykksaker
Har dere valgt et tema for bryllupet, er det ikke bare invitasjonene som kan gi en fin visuell effekt. Vielsesprogram, festprogram, meny, nordkart og bord-/navnekort og takkekort er eksempler på trykksaker som kan utformes i samme stil.
Det er bare fantasien som kan sette grenser for hva man kan finne på.
Ferdige trykksaker kan man bestille samlet hos et designbyråd eller en kortleverandør.

Alle invitasjoner, bordkort, menyer og programmer er fra Kortshop i denne artikkelen.

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.