Å velge hvem som skal forevige den store dagen kan for mange være et vanskelig valg. Ofte kommer det an på tre faktorer; budsjett, fotografisk stil og brudeparets ønsker og forventninger. Så hvordan navigere dagens jungel av både profesjonelle og amatørfotografer? Hvordan kan man se hvilken fotograf som passer for dere?

Det første vi vil anbefale er å skrive ned deres ønsker. Hvilken type bilder drømmer dere om å sitte igjen med, hvilken stil liker dere? Bruk Google, Pinterest, osv og lag gjerne et moodboard, en sammensetning av bilder dere liker, da blir det lettere å forklare fotografen hva dere ønsker, og lettere for fotografen å si om han kan gjøre jobben etter deres forventning.

Lykkelig Brudepar

Foto: Andreas Sløyfe og Slør – Lykkelig Brudepar

Det er ikke sånn at alle fotografer passer til alle typer jobber, den viktigste egenskapen til en fotograf er ikke nødvendigvis de tekniske ferdighetene med kamera, men evnen til å kommunisere, ta styring og komme overens med mennesker. Det kan bli ganske ukomfortabelt å stå foran kamera med en fotograf som ikke vet hva han skal si eller gjøre. Bli kjent med fotografen, ofte er et møte i forkant av bryllupet veldig nyttig.

Og et øye for de små detaljene som på dagen virker ubetydelige, men i etterkant gir de beste minnene.

«Jeg har en onkel som har et stort speilrefleks kamera, han kan sikkert ta kjempefine bilder med det…». Husk at et kamera er som en hammer for en snekker, det er ikke den som bygger huset, men snekkeren. Kamera er bare et verktøy. Grunnen til at bryllupsfotografering er høyt priset er fordi man må ha god kompetanse og lang erfaring for å få til de slående vakre bildene. Og et øye for de små detaljene som på dagen virker ubetydelige, men i etterkant gir de beste minnene.

Lykkelig Brudgom - Sort/Hvit foto

Foto : Andreas Sløyfe og Slør – Brudgom

Ikke la kun prisen på fotograferingen stå for valget, da blir dere alltid skuffet. Når kaken er spist opp, gavene åpnet og kveldens siste dans unnagjort, er det kun deres minner og bildene som er igjen fra en av deres livs største dager. Bryllupsfotografering er en investering for dere selv, fremtiden og familien. Det er bedre å presse budsjettet litt på andre poster, enn å være skuffet resten av livet. Vi har snakket med mange brudepar som har valgt et billigere alternativ og angret etterpå. Og det blir man minnet på hver eneste gang man går forbi bildet som henger på veggen.

Sluttprodukt / hva får dere? Pass alltid på å bli enige med fotografen om hva som skal leveres etter ferdig oppdrag. Digitale filer, album, forstørrelser, takkekort, leveringstid mm. Lag klare avtaler, og lag be om en definert kontrakt.

Kort oppsummert:

  • Skriv ned drømmer og forventninger
  • Velg en fotograf med en visuell stil som dere liker
  • Bli kjent med fotografen, pass på at dere har god kjemi
  • Styr unna hobbyfotografer og familiemedlemmer
  • Gi full pott i forhold til ditt budsjett og din lommebok
  • Lag klare avtaler på sluttprodukt

Dere skal være trygg på fotografen deres, og glede dere til å bli fotografert. Da blir det bra bilder!

– Andreas, Sløyfe & Slør

Brudepar under fotografering

Foto : Andreas Sløyfe og Slør – Lykkelig Brudepar i flotte omgivelser

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.