Hva er historien bak bryllupsreisen?
Historien gir mer mening om en ser på det engelske ordet for bryllupsreise, nemlig honeymoon. I tiden hvor brudgommen kidnappet bruden var det vanlig at han holdt henne gjemt i en måned. (Eller moon, fra fullmåne til fullmåne). I denne tiden festet paret og drakk honningsøt alkohol (honey + moon). Til og med vennskapelige par ble oppmuntret til å ta denne tiden sammen for å bli vant til den nye statusen og for å glemme verden rundt.

Å reise på luft og kjærlighet
Hvor har turtelduene tenkt å fly hen etter den store dagen? Her er ni bryllupsreisemål der dere kan leve på luft, kjærlighet og uforglemmelige opplevelser! Men hvor skal dere reise? Enten dere er naturbarn, kulturkapitalister eller gammeldagse romantikere, kommer kjærligheten så definitivt til å blomstre på disse ni aller beste bryllupsreisemålene!

Etter all bryllupsplanleggingen, kakespisingen og skålingen i champagne, er bryllupsreisen vel fortjent.

Best for øyromantikk: Maldivene

Maldivene, med sin eksotiske skjønnhet, er et av de aller beste stedene for en bryllupsreise.

Pixabay

Følelsen av at det bare er dere to i hele verden, understrekes av transportmidlene. Idet sjøflyet lander, møtes det lykkelige paret av en dhoni, en tradisjonell seilbåt i tre, som frakter dem trygt til luksushotellet de har valgt seg ut. Maldivene er så vakkert at du neppe har lyst til å dra hjem igjen.

Best for luksusdyr: Oman

Oman

Pixabay

Du store all verden, for et idyllisk sted Sultanatet Oman er! Det er bitte lite, stille og fredelig og veldig gammelt. Her finner du glimrende sportsdykking (kystlinjen er nesten 2000 km lang) og strålende vakre strender (både for mennesker og skilpadder). Lenger inn i landet venter enda flere skatter. For eventyrlystne par kan dette være et av de beste stedene å legge bryllupsreisen til.

Huleutforskning, fjellklatring, hesteridning eller råkjøring i sanddynene med firehjulstrekker: Her er det mye å boltre seg med før dere vender tilbake til hygge på det deilige hotellet dere har valgt ut.

 

Best for bryllup + reise: Kypros

Kypros

Pixabay

Kypros er en juvel i Middelhavet, og en ideell destinasjon for en brud og brudgom som gjerne vil feire den store dagen på et eksotisk sted. Det har alt – solskinn året rundt, nydelige strender og et herlig enkelt oppsett for internasjonale par som gjerne vil gifte seg på en kypriotisk strand.

Ekteskapslisensen gis på engelsk – det eneste kravet er at dere oppholder dere i landet i tre virkedager før bryllupet. Hoteller, flybilletter og bryllupskaker er temmelig billige på øya, så kanskje dere til og med har nok penger igjen til en andre bryllupsreise.

 

Best for bryllupsreise + familie: Orlando

Orlando

Pixabay

Ja da, vi vet det … men hvis barna først er med dere på bryllupsreisen, er det best å sørge for at alle er fornøyde. Og hvis dere først trenger noen som kan underholde de små og by på god, gammel familiehygge, kan dere alltid stole på Mikke Mus.

I Disney World alene er det fire temaparker, to vannparker, 27 hoteller med eget tema, en campingplass, spasteder og mye mer. En Disney-bryllupsreise er kanskje ikke synonymt med romantikk og lidenskap, men den får helt sikkert hele familien  til å smile. For flere opplevelser i solskinnsstaten, kan Orlando være et av stoppene på en lengre bilferie rundt i Florida.

 

Best for en lengre bryllupsreise: Australia

Sydney Australia

Pixabay

Sydney er Australias eldste, største og mest gjenkjennelige by, Melbourne er det kulturelle hjertet og Perth, hovedstaden i vest, er nå enormt populær blant eventyrlystne verden over som har lyst til å utforske landets makeløse naturlandskap.

På østsiden av Australia finner du den solfylte kysten – Gold Coast, Sunshine Coast, Fraser Coast – samt Gondwana-regnskogen, den våte tropiske sonen og Great Barrier Reef. Øverst ligger Darwin og landskapet i Kakadu nasjonalpark, som står på verdensarvlisten. I det røde sentrum ligger Uluru, der sollyset danser og skimrer og byr på åndeløst vakre landskap. Kort sagt: Australia ligger bare og venter på å bli utforsket. Nyt kjærligheten til hverandre mens dere forelsker dere i et nytt land.

 

Best for bryllupsreise + god samvittighet: Mosambi

Er dere idealister og glade i naturen, er Mosambik det perfekte stedet for bryllupsreisen

Pixabay


Nå er det ikke uvanlig at par hopper over gavelisten til bryllupet og ber om donasjoner til en god sak i stedet. På bryllupsreisen har dere sjansen til å gjøre noe positivt – enten det er undervisning, naturforvaltning eller å hjelpe til i et lokalsamfunn – i mindre utviklede deler av verden.

Mosambik har en rekke prosjekter å tilby, fra forskning på hvalhai og overvåking av korallrev til å undervise og arbeide frivillig for kunstorganisasjoner. Det er også et grønt og frodig land, med masser av natur du og din kjære kan fortape dere i.

Best for økoturister: Costa Rica

Costra Rica

Pixabay

Costa Rica, det bitte lille landet i Sentral-Amerika mellom Nicaragua og Panama, er som Edens hage. Ruvende fjell leder til vakre strender, regnskoger til tempererte skoger, og vulkaner til myrlendt lavland.

Fra dyre- og fuglelivet i regnskogene til de vakre skapningene som svømmer rundt i Stillehavet og Det karibiske hav: En bryllupsreise på Costa Rica er et must for par som er ute etter et blendende vakkert eventyr.

 

Best for kulturkapitalister: Dubrovnik

Dubrovnik

Pixabay

For turtelduer av det kulturelle slaget har denne vakre byen omgitt av murer utrolig mye å by på. Den ligger på sørspissen av Kroatia med sine rødmussede tak og skuer utover det skimrende Adriaterhavet.

Kirker, klostre og museer, piazzaer og glattslipte brosteinsgater skaper en ekte eventyrby. Kulturfestivaler arrangeres året rundt: Dra i begynnelsen av februar for å feire Den hellige Blasius, Dubrovniks skytshelgen. Du kan også få med deg karnevalet, eller en filmfestival i april, eller Dubrovniks kjente sommerfestival i juli og august. Stedet for en romantisk ferie i Europa.


Best for en mini-bryllupsreise: Paris

Paris

Pixabay

Ser dere etter en kort bryllupsreise på budsjett? Da er kjærlighetens by svaret. Romantikken pipler ut av hver eneste brostein i Paris, og du trenger ikke prøve særlig hardt for å falle for dens sjarm.

Her er det bare å spasere rundt mens dere nyter byen med alle sanser: Vandre langs Seinen, slurp i dere en kopp kaffe eller to på en gatekafé, slentre hånd i hånd gjennom Montmartre, eller se hverandre kjærlig inn i øynene under Eiffeltårnets glitrende midnattslys. Ok, det er kanskje en klisjé, men god, gammeldags romantikk går aldri av moten!

 

Artikkel fra Momondo

Hovedbilde : Fotograf Markus Bell

Alle bilder i bildegalleri fra Pixabay

 

 

 

 

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.