Samuel og Frode møtte hverandre over en runde med kubb på begynnelsen av 2000-tallet. Samuel studerte IT og Frode jobbet med IT. Samuel hadde kjøpt seg speilreflekskamera, og med en felles iver for teknologi og nyvinning var det uungåelig at de fant tonen.

Frode overtalte samboeren sin Nina til å kjøpe et tilsvarende kamera, men det tok ikke mange sekundene før kameraet var i hendene på Frode, og dermed var eksperimentene med lys- og skyggemagi i gang. I etterpåklokskapens tegn så lå det i kortene at Frode og Samuel en dag ville jobbe sammen på et eller annet vis.

Etter flere år med eksperimenter, ble det nye kameraer, ny lidenskap og stadig flere samtaler om det beste utstyret og de beste fotografene. Estetisk sett er den tekniske delen av fotografi sekundært, et apparat for å fange et øyeblikk som en god fotograf klarer å forevige pga sans for komposisjon, posisjon og en porsjon flaks. Men for Frode og Samuel kom den tekniske lidenskapen først, og det gjenspeiler seg i både hvordan de jobber og hvordan de utvikler seg.

Vakkert ektepar – Vakker natur

Hobbit Foto

Bakgrunnen fra IT, er en essensiell drivkraft i Hobbi Foto. IT-bransjen utvikler seg i stadig økende fart, og man må henge på i utviklingen for å få det beste ut av den eksisterende teknologien. Dette er en bagasje som kommer kundene til gode når de bruker Hobbit Foto. To fotografer, med dobbel backup og gjerne den samme hendelsen fra to vinkler, gir kundene dobbel valuta for pengene, og en ekstra sikkerhet når opplevelser skal bli til minner.

Hobbit Foto har vi backup av alle bildene de har tatt på minst 3 forskjellige lokasjoner. Europa må utslettes hvis alle bildene skal bli borte for alltid. Historisk sett er folk som jobber med IT sett på som litt asosiale og nerdete, med colaflaska i baklomma og kronisk headset. Men virkeligheten er at for mange betyr det å jobbe i IT-bransjen og jobbe med folk, jobbe med kommunikasjon og bygge relasjoner, både internt og eksternt. Dette er en erfaring som er veldig nyttig i møte med nye mennesker, nye drømmer og nye behov.

Gøyale bilder er viktig

Hobbit Foto

Et bryllup er aldri bare et bryllup, det er mennesker bak, men hver sine innspill, interesser og personligheter. For Hobbit Foto er det viktig at alle blir sett og inkludert når en av livets aller største dager skal foreviges, på mest mulig troverdig måte. Før de satset på bryllupsfoto har både Frode og Samuel prøvd seg i forskjellige sjangre innen foto. Portretter, bryllupsfoto, landskap, boligfoto og bilfoto har alle blitt fanget i linsene. T.o.m. Kongeparet har blitt foreviget i linsene til Hobbit Foto.

Etter å ha hatt noen oppdrag alene som bryllupsfotografer, fant begge ut at det til tider føltes litt sårbart å stå alene på disse store dagene da ingenting kan gå galt. Siden de begge er veldig opptatt av å ta vare på kundens trygghet, så kom opp med idéen om å samarbeid på slike viktige oppdrag. Tanken var også at de sammen kunne både inspirere og utfordre hverandre, og slik sett fortsette læring og utvikling innen foto som de begge brenner sterkt for. Dobbel sikkerhet, dobbelt så bra, og dobbelt så moro! 2017 var et godt år for Hobbit Foto, med flere foto-oppdrag sammen.

Vakkert

Hobbit Foto

Kundene har satt pris på både måten vi gjennomfører dagen på, og bildene de får i ettertid. Frode og Samuel er så fornøyd at de kjører samme opplegg i 2018, og datoer begynner å fylles opp! Hvorfor navnet Hobbit Foto? Frode ble i flere år etter Ringenes Herre herjet på lerretet kalt Frodo av både kjente og ukjente. Forkortningen av Samuel er Sam. Frodo og Sam er hobbitene som sammen på hver sin måte redder Tolkien-universet fra den onde Sauron, slik at fred og glede kan fylle hverdagen.

Hobbit Foto ønsker å gi kundene tilitt til at de kan redde dagen, forevige dagen og være en støttespiller slik at dagen får en lykkelig slutt.

Kommentar til bryllupstale-videoen:
En av våre bruder gruet seg veldig til å holde tale, mye fordi hun var redd for å gråte for mye under talen. Hun så for seg en powerpoint-presentasjon, men vi i Hobbit Foto utfordret henne til å ta det et steg lengre. Vi fant den perfekte inspirasjon i den episke kjærlighetserklæringen i Love Actually, hvor den forsmådde forloveren bruker plakater og taushet for å lette sitt hjerte. Som en humoristisk vri ble vi inspirert av Bremykt-reklamen. Sammen med hennes personlige favorittlåt ble dette en meget rørende og personlig tale, hvor kleenexen ble tømt før siste strofe var sunget. Vi måtte finne en sang uten copyright for å få dele den på YouTube, men stemningen er fortsatt den samme.

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.