Han har gått ned på kne, og du sa ja! Hva gjør du nå? Her er 12 ting du bør gjøre med en gang.

1. RING, RING, RING! Det første du vil gjøre er å dele dette med alle du kjenner – foreldre, kommende svigerforeldre, familie og venner. Endre Facebook-statusen til «forlovet», men husk at den indre krets kommer før alle dine 500 Facebook-venner.

2. NEGLEKRISE Du har kanskje aldri tenkt over det før, men dette er første gangen alle gjerne vil studere hånden din nøye. Det er på tide å ta en manikyr! Du vil vel ikke skygge over den fantastiske ringen med dine ustelte negler? Ta med bestevenninnen din, og kom deg så fort som mulig til en neglesalong.

3. FORSIKRING Det er ingenting som kan erstatte din forlovelsesring hvis du først skulle være så uheldig å miste den. Men hvis uhellet først er ute er det greit å ha forsikret den.

4. TILPASSING Forlovelsesringen din er perfekt på alle måter, kanskje bortsett fra at den er litt for stor. Ta den med til gullsmeden der din man kjøpte ringen og be om å få den tilpasset. Det tar ikke lang tid å få den fikset.

Beautiful forlovelses ring

Frogner Foto

5. NYT ØYEBLIKKET Det har vært noen hektiske timer, dager, og kanskje uker! Sett deg ned og fordøy alt som har skjedd. Lag en bedre middag sammen med din kommende mann, se en god film i armkroken hans, og pust ut.

6. DRØMMELAND Endelig kan du begynne å drømme deg bort. Kjøp masse bryllupsmagasiner, se romantiske bryllupsfilmer og drøm deg bort. Ikke la deg skremme av alle mulighetene som finnes der ute. Det er lov å være bridezilla i denne perioden! Lag en Pinterest-konto, søk rundt på Instagram og bryllupsblogger. Dette er en super start for å begynne å samle inn inspirasjon. Men husk å inkludere forloveden din. Bestill Ditt Bryllup her.

7. GJESTELISTE OG BUDSJETT Nå kommer den store jobben: Hvem skal du be, og hvor mye penger skal dere bruke? Sett opp en gjesteliste og prøv deg litt frem. Lag et sittekart og plasser gjestene rundt. Det kan gi en god oversikt. En større jobb er å planlegge budsjettet. Mannen er nok mer interessert i å diskutere denne kategorien enn blomster, kaker og utseendet på invitasjonene. Men ikke vær naive, alt koster mer enn man tror. Les også våre beste sparetips til bryllupet.

Pia og Martin

Trude Brun Wilhelmsen

8. FINN DIN STIL Start planleggingen av ditt drømmebryllup med å finne ut hvilken stil du har. Om du er en avslappet person eller en perfeksjonist, la dette stå til personligheten din. Begynn med å finne et tema eller en farge, og planlegg etter dette. Les om hvordan du kan gjøre ditt bryllup unikt her.

9. BESTEM DE VIKTIGE BESLUTNINGENE TIDLIG Å finne datoen for den store dagen kan være vanskelig, og derfor er det viktig å ta frem kalenderen tidlig. Sett dere sammen og begynn å se for dere hva slags bryllup dere vil ha. En god start er å bestemme når på året bryllupet skal feires. Et godt tips: Hør med venner som også er forlovet når de skal gifte seg, sånn at du kan styre unna disse datoene.

10. SKAFF HJELP Er du typen som ikke klarer å organisere, ansett en profesjonell! Det er bedre å få litt ekstra hjelp enn å sitte der etter bryllupet og angre på at du ikke gjorde ting annerledes. Et annet godt tips er å spørre venner og familie som har giftet seg.

11. VÆR ORGANISERT Dette er ikke en fest du kan slenge sammen i siste øyeblikk og krysse fingrene for at går etter planen. En bryllupsfest trenger nøye planlegging, og med planlegging kommer organisering. Hold tunga rett i munnen, og lag en tidslinje med alle gjøremålene. Bruk for eksempel Microsoft Excel, eller kjøp en kalenderbok. Det finnes også mange nyttige apper der ute.

12. BOOK TIDLIG Så fort du har funnet ut det grunnleggende som tid og sted, er det på tide å begynne å booke resten. Fotografer, band eller DJ blir veldig fort booket av andre nyforlovede og er derfor viktig å booke tidlig.

Kilde: Ditt Bryllup

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.