-Å gå inn i en gullsmedbutikk setter lett i gang følelser hos folk, og vi vil så gjerne at de skal kjenne seg trygge på at de gjør et riktig valg her hos oss. Dette er viktig for oss!

Om det ikke er Jane Austens romantiske drama «Fornuft og følelser» fra 1811 som utspiller seg på Nesttun senter, er det lett å se at det er noe spesielt ved paret Line Bjørkmann og Egil Liland. De to er ivrig opptatt med å få sving på Bjørklundbutikken Nesttun Klokker og Smykker As, det tar likevel ikke lang tid før man slapper av sammen med dem. Vennlige og åpne, kompetente og ydmyke tar de i mot i butikken. «Vi vil jo gjerne at folk skal komme tilbake flere ganger», forklarer de.

To unge, nygifte mennesker som har tatt fatt på et solid og imponerende prosjekt, og de kommer ikke til å gi seg før de får det til. «Vi liker prosjekter», sier Line, 24 år og butikkeier, «Vi liker å sette i gang, og vi liker å fullføre. Ting skal gjøres skikkelig.»

Egil & Lene

Silje Lepsøy

«Vi er jo unge, vi er kjempeunge!», ler Line, «men vi liker å lage planer, og vi lærer jo så mye om hverandre når vi bygger denne familiebedriften. Dette er babyen vår.»

«Vi liker mestringsfølelsen vi får av å lære», supplerer Egil, «og her så vi muligheten for å skape noe og kanskje forbedre en butikk som allerede var kjent.»

Skepsisen noen følte da to som ennå ikke har fylt 25 år ville bygge opp og drive en familiebedrift, ble fort gjort til skamme når de fortalte historien sin. Romantikk og ambisjoner har gått hånd i hånd hele veien.

UNGE SAMBOERE

De to var bare 18 år gamle da de flyttet sammen i 2012. Allerede da var Line sikker på at hun en gang skulle drive en butikk, og Egil var i fullt arbeid som skipselektriker. To år etter fridde han, og de gikk i gang med bryllupsplaner. Alt ble nøye vurdert: Datoen ble satt til august fordi det da var størst sjanse for fint vær, fellesferien ville være over og det ville passe best i forhold til hans friperioder.

«Vi lærte fort at planer kan velte», gliser Egil, «Turnusen min ble byttet så jeg ble nødt å be om fri likevel, og det plaskregnet under bryllupet. Og som det ikke er nok å gjøre å gjøre med bryllupsforberedelser, bestemte vi oss for å kjøpe butikk midt oppi det hele!»

Forhandlinger, vurderinger, finne praktiske og økonomiske løsninger; læringskurven var bratt og kravet til å holde tungen rett i munnen var heftig, når både bryllupsprosjekt og butikkjøp skulle loses trygt i havn samtidig.

«Det gikk helt fint», smiler de rolig, «vi hadde et nydelig og perfekt bryllup i Løo på Lekven –og butikken er i gang!»

Egil & Line

Silje Lepsøy

SAMMEN 24 TIMER I DØGNET

Det tar tid å etablere en god butikk. «Vi må lære mye, her er mange varegrupper, vi skal vite hvilke reparasjoner vi kan tilby og vi skal yte god service. Våre kunder vet at de får hjelp her i butikken, også til andre ting enn smykkekjøp og klokker. Det hender rett som det er at vi bytter batterier i en fjernkontroll for noen, forteller Line.

Også de ansatte skal lære. «Vi er opptatt av god opplæring og et solid kunnskapsnivå blant våre medarbeidere», sier Egil, «og vi har ansatt noen skikkelig gode folk her.»

Utpakking av varer, rydding, innredning, det er hele tiden noe å gjøre, noe å diskutere, noe å bestemme.

«Når Egil er hjemme fra Nordsjøen, er vi sammen 24 timer i døgnet. Det hender vi bestemmer oss for å ta en kjærestekveld for å koble ut og bare kose oss, men det tar ikke så lang tid før en av oss nevner noe som har med butikken å gjøre, og så er vi i gang igjen. Men det er jo så gøy! Vi har det gøy på jobb, vi har det gøy hjemme – vi har det rett og slett gøy sammen. Hver dag skal være bedre enn dagen før, er mottoet vårt.», glitrer Line ivrig.

Nydelige gifteringer fra Bjørklund Nesttun

Silje Lepsøy

FERSK BRYLLUPSKUNNSKAP

«Dessuten, som relativt nygifte, har vi skikkelig god kompetanse på alt som har med bryllup å gjøre. Vi kan mye om følelsene og vi kan mye om fornuften man må ha med seg i planleggingen. Og vi vet å ta hensyn til både mann og kvinne.»

«Å se på ringer, er ofte det første nyforlovede gjør. Vi pusher ikke egne erfaringer og løsninger, men parene kommer gjerne med spørsmål, og da bidrar vi så godt vi kan. Mye av det som inngår i et flott bryllup, kan man finne hos oss her på Nesttun senter. Mansjettknapper og slipsnål, smykker til bruden, forlovernes pynt, morgengaver. Det kan være en klokke, som gjerne skal graveres for å gjøres enda mer minneverdige. Vi vil gjerne vise muligheter innenfor alle budsjett. Det finnes mye fint som ikke er skamdyrt.»

«Og her kan man enkelt designe sin egen ring. Vi har et brett med ringer som viser høyst forskjellige utførelser som kan kombineres, slik får parene satt sammen sin unike stil. Og det uten at budsjettet ryker til himmels, som designringer ellers kan forårsake»

Mye lekkert hos Bjørklund Nesttun

Bjørklund Nesttun Senter

«De koseligste er de som skal fri. Noen er så nervøse at man får lyst til å be dem puste med magen. Enkelte har tyvlånt en ring for å finne rett størrelse, andre tipper. Bommer man, går det jo fint an å regulere, det er greiest når de har kjøpt litt for stor ring. Og så er det så herlig når de kommer tilbake for å fortelle at frieriet gikk fint. For det gjør det som regel», sier Line med et stort smil.

SVARTE HUN EGENTLIG JA?

Da Egil fridde til Line, var han en liten stund usikker på hva hun svarte. Han hverken så eller hørte noen verdens ting.

En sen 1.juledagskveld i 2014, etter et middagsbesøk hos Lines mormor, spurte Egil om Line ville bli med inn og se på deres nye leilighet som var under oppføring.  Det var mørkt og seint, og litt motvillig gikk hun med på å ta turen inn der, selv om de måtte klatre gjennom vinduet fordi inngangspartiet ikke var på plass ennå. Utstyrt med lommelykt snublet de rundt blant materialer og isolasjon, og en trøtt Line lurte på hvorfor i all verden hun hadde sagt ja til denne befaringen.

Plutselig gir Egil henne lommelykten, og ber henne rette den mot ham. I mørket, kun i en liten lyskjegle fra lykten går han ned på kne, tar fram en liten, fin eske –og spør det vakre spørsmålet: «Line, vil du gifte deg med meg?»

Og så blir han veldig i stuss. For Line er helt stille! Ikke et ord hører han, vil hun ikke??

Men Line vil! Hun har bare blitt stum av overraskelse og gledestårer, i stedet nikker hun iherdig til svar. Det ser ikke Egil, han har lommelyktlyset i ansiktet og ser faktisk bare sine egne hender. Et lite sekund der frykter han katastrofen. Men det er og var ingen fare, Line har visst lenge at dette er hennes store kjærlighet. Han greide bare å lure henne så inderlig. Men han er hennes perfekte match, sier hun med overbevisning. Og verdens beste svigersønn, ifølge moren.

Nydelige gifteringer fra Bjørklund Nesttun

Silje Lepsøy

BLOMSTERBUE PÅ LÅVEBROEN

5.august 2017 giftet Line og Egil seg, bare drøye to måneder før de overtok Bjørklundbutikken på Nesttun. I et salig regnvær under en blomsterbue på låvebroen ga de hverandre et trygt ja, før 80 gjester storkoste seg sammen med dem på en skikkelig fest til langt på natt.

Det er utrolig mye å lære når man planlegger bryllup også, sier Line. Vi tok mine tanker om hvordan et bryllup skal være, la dem sammen med Egils tanker – og så la vi dem vekk og begynte på nytt.

Akkurat slik er disse to. De drømmer, de er lidenskapelige, de setter i gang –og de er sjarmerende realistiske. Hvis de finner ut at noe ikke fungerer i virkeligheten, så er det ikke noe problem å tenke på nytt. De våger og de tør, men Egil og Line er ydmyke, rolige, løsningsorienterte  og imponerende kloke.

«Wowfølelsen ved å eie egen butikk venter vi på, den kommer nok en gang og vi har ingen angst for dette.

Vårt mål er å gjøre en skikkelig jobb. Vi har skaffet oss kunnskap og kompetanse.  Vi skal sørge for at våre kunder går ut med den varen de vil ha, ikke nødvendigvis den dyreste vi viste dem. Det er det fornuftigste vi kan gjøre som butikkeiere. Den aller beste følelsen vi kan sitte igjen med når dagen er over, er at kundene vet at de kan stole på oss. Det finnes ikke noe bedre følelse enn tillit. Vi ønsker å gjøre oss fortjent til det.»

Artikkel ved Mona Vindenes

FAKTABOKS:

Egil Liland, 24 år, butikkeier og skipselektriker

Line Bjørkmann, 24 år, Daglig leder

Innehavere av Bjørklund på Nesttun Senter

Overtok oktober 2017

Gift 5.august 2017

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.