Sko, smykker og tilbehør er ofte med på å fremheve kjolen og utgjøre det lille ekstra for at antrekket skal bli komplett. Det er enklere å få fram sin unike stil i tilbehør enn i kjolen så her er det opp til deg å få fram deg selv og din stil, eller hva man måtte ønske å framheve.


Skoene

Et bryllup begynner gjerne tidlig en formiddag og varer til langt på natt. Det er viktig å velge sko som er behagelige, men velg gjerne mer enn ett par. Bruk de lekre skoene med høye hæler til selve seremonien, og skift til et par med lave hæler til festen etterpå. Mange velger sko som matcher kjolen i farge og stil. Hvis det er vanskelig å finne et par med den riktige fargenyansen, er den mulighet å farge dem. Til en klassisk, enkel bryllupskjole kan det være stilig med et par «statement» -sko som bryter med kjolen. Nye sko kan lett gi blemmer og gnagsår. Et godt råd er å gå inn skoene noen dager eller uker i forkant.

Vakre detaljer

Fotograf Camilla Waage

Smykker og tilbehør
Smykker kan være med på å fremheve kjolen og utgjøre det lille ekstra for at antrekket skal bli komplett. Smykkene kan også bli gode minner, og de kan brukes igjen og igjen. Ta utgangspunktet i kjolens design når du veger smykker – enten det skal være ørepynt, halskjede eller armbånd. Perler har vert mye brukt til bryllup og gjør seg veldig flott til en lys brudekjole. Diamanter finnes i mange ulike varianter og prisklasser, og brukes i alle slags smykker. Valget mellom gult gull, hvitt gull eller roségull (en blanding av kobber og gull) avhenger av farge på kjole og tilbehør. Sølvsmykker er rimeligere, og finnes i stort utvalg. Et diadem ligger flatt mot hodet og settes på plass bak ørene. Som en tiara kan et diadem være pyntet med perler og steiner. Opprinnelig ble tiaraen brukt av konger og paver for å uttrykke makt og stolthet, men med tiden ble det også en trend for bruder å bruke tiara. En tiara står opp fra hodet, nesten som en miniatyrkrone, og plasseres horisontalt. Tiara brukes tradisjonelt bare i festlige sammenhenger som bryllup. Tyll er et tynt og gjennomsiktig nett som er laget av stoff. Tyll kan brukes i håroppsettingen sammen med for eksempel fjœr og perler, og som dekorasjon på hvinnehatter. Tyll dekker ofte ansiktet helt eller delvis. En koaff er en liten hattemodell som plasseres litt skjevt på hodet. Koaff’en er som et flott hårsmykke, og kan pyntes med fjær og flor.

Kilde : Hvordan feire bryllup

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.