I følge gamle tradisjoner er 29. Februar dagen da damene får fri til mennene.
Dersom han sier nei, kan det få følger…

Proposal…

Hvert fjerde år dukker det opp en ekstra dag på kalenderen i februar, og i århundrer har det vært tradisjon hos Irene og Britene at kvinner kan gå ned på sine knær og fri til sine menn på denne dagen. Dette skal kunne spores tilbake til en avtale som ble inngått mellom helgenene Sankt Bridget og Sankt Patrick i Irland på 400-tallet. Flere historikere mener imidlertid at det var skottene som i 1288 la grunnlag for at kvinner på denne ene dagen hvert fjerde år kunne fri til sitt hjertes utkårede.

En del av tradisjonen omfatter hvilken straff som venter mannen dersom han takker pent nei. I Storbritannia må han kompensere med et par skinnhansker slik at hun kan skjule at hun ikke har ring på fingeren. I tillegg skal hun ha en rose, et britisk pund og et kyss. Formen på «bot» har variert fram til i dag, avhengig av hvor i verden du befinner deg. I Irland skal menn gi den forsmådde kvinnen en silkekjole, mens finske menn skal spandere nok stoff slik at hun kan sy seg et skjørt.

Love is in the air…

Sijabra

Seckman og Fleischers 
Går du i giftetanker? Lørdag 29. februar oppfordrer vi kvinner til å fri. 
Om du frir, og får ja, byr Seckman og Fleischers på gratis bryllupslokaler og brudesuite på bryllupsnatten.
Bord i Seckman må forhåndsbestilles på 56 52 05 00 eller på booking@fleischers.no. Hiv deg rundt i dag – eller vent til 29. februar 2024. 
Spre gjerne det gode budskap! – Finn ut mer her!

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.