Se hvordan dressen skal være for at den skal sitte perfekt. Det er lett å se at ikke alle menn vet hvordan en dress skal sitte. Hvor lange skal ermene være? Hva med bukselengden? Ja, hvordan skal dressen egentlig sitte?

Slik skal dressen sitte
For det første, taggen på jakkeermet skal alltid, jeg repeterer alltid fjernes.
For det andre, så er det viktig at dressen er tilpasset deg og din kroppsfasong. Jakken må ikke være for vid, buksen må ikke være for stor, og buksebeina må ikke være for korte eller lange.

Rett lengde
Her kommer oppskriften på en dress som sitter som den skal:
For å finne ut av riktig lengde på jakkeermene, skal armene alltid henge rett ned. For hvor ofte går man egentlig rundt med armene rett ut i været? Aldri!

Mål fra tommelen til slutten på jakkeermet for å finne lengden.
Man skal måle 5,5 centimeter mellom øverste ledd på tommelen og slutten på jakkeermet, da er armene så lange som de skal være. Videre skal skjorten synes ca 1,5-2 centimeter nedenfor jakkeermet for å vise fram skjorten og skape en kontrast.

Perfekt silhuett
For å finne ut om silhuetten på jakken er riktig, skal man ta tak ved den øverste knappen og trekke jakken rett ut. Er den som den skal være, skal man få plass til ca to-tre fingre mellom jakken og ribbeina – ikke mer, og ikke mindre. Selve lengden på jakken er også viktig. Den skal ikke være lenger enn at du skal kunne ha armene rett ned og krumme fingrene rundt kanten.

Tilpasset deg
Det er også viktig at dressbuksen er tilpasset deg i livet. Dette finner man lett ut av ved å sjekke at livet ikke krøller seg når du lukker beltet. Lenden på buksebeina er også ekstremt viktig. Buksen skal slutte 2 centimeter ovenfor hælkanten på skoen.

Trenger du hjelp med ditt valg av dress ta turen innom Instinct Menswear på Horisont, Vestkanten eller Sartor så hjelper de deg gjerne. Her finner du et stort utvalg av dresser, selskapsklær, sko, skjorter og tilbehør for herre. Instinct Menswear er et godt og veletablert Bergensfirma innen herremote. I 2016 fylte firmaet hele 60 år. Hos Instinct legger de vekt på god personlig service og god fagkunnskap. De fører kjente merkevarer av god kvalitet og fine snitt som Tiger of Sweden, Riccovero, Sand og Frislid er blant leverandører innen konfeksjon.

Bilder : Tiger of Sweden og Instinct Menswear

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.