Med den riktige kunnskapen og kompetansen, kan tiden frem til selve bryllupsdagen bli en vakker og inspirerende reise.

Hvem skal vi invitere? Hvor skal vi holde festen? Når må vi bestille kirke? Hva med borddekorasjoner? Og kjolen? Og hva vil alt dette koste? Tusen spørsmål, med enda flere svar. I jungelen av inspirasjon finnes mange feller og apekatter, men heldigvis også mange unike oaser og guider til deres drømmebryllup. Noen punkter er likevel grunnleggende for alle bryllup, og greit å notere seg bak øret – i god tid før den store dagen.

Lag et budsjett

Det er ikke til å komme fra at det å arrangere et bryllup koster. Entusiasmen kan lett ta overhånd og la kreditt­kortet gå varmt på søte små detaljinnkjøp. Plutselig er pengene dere har til rådighet borte, uten at dere har alt dere egentlig trenger. God planlegging og budsjettering sørger for at selskapslokalet, blomsterleverandøren og fotografen får den betalingen de skal, og det kan til og med gjøre de faktiske kostnadene lavere enn budsjettert.

Foto: Bitte Haaverstun

Foto: Bitte Haaverstun

Bestill kjolen i tide

Det tar tid å finne den riktige kjolen. Og når du har funnet den vil den ofte kreve omsying og flere prøvinger, eller kanskje til og med nybestilling fra designeren. Husk at dette også gjelder brudepikekjolene. I Bergen har du mulighet til å velge en unik, skreddersydd kjole, og husk da å beregne god tid til å bestemme stoff, detaljer og fasong, samt prøvinger og ikke minst sytid.

Husk å booke hotellrom

Dersom gjestene må reise langt for å delta i bryllupet, er det lurt å forhåndsbooke overnattingsmuligheter så tidlig som mulig – gjerne allerede når datoen er satt. I høysesong kan dere risikere at det ikke finnes et eneste rom ledig i hele byen om dere venter for lenge.

la brudens morsomme onkel få fri på bryllupsdagen deres.

Gjestelisten

Sørg for at antallet gjester dere vil invitere matcher antallet det er plass til i lokalet, og at det bestilles plass og mat til riktig antall gjester. Avhengig av lokale og meny som er bestilt, kan det bli svært vanskelig å i siste øyeblikk lage plass til ti gjester mer, eller lage femten flere desserter.

Planlegg sammen med presten

Ønsker dere en kirkelig vielse kan det være enkelte både skrevne og uskrevne regler å forholde seg til. Tradisjoner og hva som er «godtatt» av musikkvalg, taler og kulturelle innslag varierer ofte geografisk. Vielsen eller seremonien kan også holdes utendørs på vigslet grunn og godkjente steder. Snakk med presten i kirken i god tid for å finne ut hvor mye dere kan gjøre ut av det.

La onkel få fri

Å få oppgaven som toastmaster kan være både ærefullt, og forferdelig slitsomt for en som egentlig vil være med å feire. Å være toastmaster er å representere brude­paret, og forstå hvordan de ønsker at tonen i deres bryllup skal være. Samtidig skal toastmasteren sørge for fremdrift gjennom hele dagen, og det blir liten tid til fest og moro. La andre, utenforstående sørge for at dagen går smertefritt, og la brudens morsomme onkel få fri på bryllupsdagen deres.

Foto: Bitte Haaverstun

Foto: Bitte Haaverstun

Skaff hjelp

Det å planlegge et bryllup er mye arbeid. Ja, visst stiller familiemedlemmer gjerne opp for å hjelpe, men av og til er det best med litt ekstern proffhjelp. En bryllupsplanleggers oppgave er å jobbe sammen med brudeparet og finne ut eksakt deres drøm for den store dagen. Han har kontaktnettet i orden, og kan hjelpe med alt fra hvilken lyssetting som passer, til hvilken frisør som er mest dedikert og vil ta best vare på deg på den store dagen.

Ikke glem det viktigste

Husk å nyte det, både tiden før bryllupet, selve dagen og ikke minst tiden etterpå. Samarbeid og lytt til hverandre – glem ikke at dere er to om dette. De aller beste opplevelsene et menneske har huskes nemlig ikke bare i hodet, men aller mest i hjertet.

 

Bryllupsplanleggingen gjort enkelt

Sijabra er gratis for alle brudepar! Her kan dere booke lokale, fotograf, blomster og alt dere trenger til bryllupet. Dere kan delegere oppgaver dere imellom, samt finne tips og inspirasjon til den store dagen.
Start planleggingen

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.