Treningsfrue Camilla Strand tar et oppgjør med «brudekjolekroppen», og vil inspirere til mer fokus på en frisk og sterk «helårskropp.»

Med flere tusen par øyne som følger henne hver eneste dag, er det viktig for Camilla Strand å kunne inspirere som et godt forbilde. Gjennom bloggen sin har hun latt sine lesere få et innblikk i hennes hverdag av familieliv, trening og kosthold – og ikke minst bryllupsforberedelser.

6. september ble «snuppa32» til «Treningsfrue», da hun giftet seg med sin kjæreste, bestevenn og beste treningsmotivator, Jørgen.

Visst er jeg glad i en aktiv hverdag, og trening gir meg ny energi, overskudd og ikke minst glede jeg ikke ville vært for uten. Likevel har jeg som alle andre selvfølgelig dager hvor sofaen frister mye mer enn treningsstudioet, og hadde jeg ikke hatt en mann som støtter og motiverer meg vet jeg at det hadde vært mye enklere å velge førstnevnte. Uten støtten ville jeg dratt på trening med konstant dårlig samvittighet overfor han som satt igjen hjemme, tror Camilla.

Saken fortsetter under bildet.

Brud-10

For Camilla var aldri det å bli fit til bryllupsdagen et eget mål. Synet hennes har vært dårlig siden 14-årsalderen. Derfor bestemte hun seg for å bruke bryllupsdagen som motivasjon til å endelig gjennomføre en laseroperasjon på øynene.- Det viktigste er hvordan man føler seg, ikke hvordan man ser ut, konstaterer hun. Foto: Linda og Kristine ved Studio Expose.

Trening ikke skummelt
Ulike idrettsaktiviteter og interessen for god helse har fulgt henne hele livet, og har etter hvert gitt henne kunnskap og erfaring hun mer enn gjerne deler med sine lesere på bloggen treningsfrue.no.

Jeg vil så gjerne vise jenter der ute at treningstudioet ikke er et skummelt sted som bare passer for muskelbuntene. Da jeg møtte Jørgen for ti år siden ble jeg introdusert for en treningsform jeg aldri hadde trodd skulle være noe for meg. Fra da av har jeg lært om styrketrening, lært å følge mitt eget tempo og lært å bli glad i det som min treningsform.

Det er nok det viktigste tipset jeg kan gi den som har lyst til å komme i gang med treningen; finn en treningsform du liker. Enten du vil løpe, spille fotball, danse eller noe helt annet, konstaterer Camilla.

afp000665551-1

Både store og små inkluderes i en hverdag full av aktviteter og lek. Foto: Aftenposten/treningsfrue.no.

Tror på helårskroppen
Mange setter det å komme inn i brudekjolen, og å se best mulig ut på bryllupsbildene som sin høyeste motivasjon for å starte treningen. For Camilla var det aldri et endelig mål, og hun vil gjerne inspirere andre til å tenke fremover til nye mål når hverdagen vender tilbake etter bryllupsdagen.

Selvfølgelig vil vi jenter se smashing ut på bryllupsdagen vår, og å bruke den dagen som mål for å komme i form kan være super motivasjon. Likevel er det ingen grunn til legge treningen på hylla når målet er nådd. Sett deg heller nye mål å jobbe mot, la treningen blir en naturlig del av hverdagen.

En sunn, sterk og frisk helårskropp er for meg mye viktigere enn kun en flott brudekjolekropp. Det er tross alt den første du skal leve med hele livet, konstaterer hun.

Lite til overs for ekstremversjonen
Det er som kjent få snarveier her i livet om man vil nå sine mål. Likevel finnes det flust av tilbud som lover å gi drømmekroppen på rekordtid. Forbrukerombudet avdekker stadig nye lovbrudd i markedsføringen av «alternative behandlingstilbud», som gjerne tar i bruk informasjon på sosiale medier for å rette markedsføringen direkte. For eksempel mot en som planlegger bryllup.

I forkant av bryllupet vårt haglet det inn med mail og annonser fra aktører som lovet både det ene og det andre. Blant annet å skulle gå raskt ned i vekt for å komme inn i brudekjolen. Jeg synes fokuset på kropp og bryllup blir altfor stort. Personlig har jeg veldig lite til overs for ekstremdietter og slankehysteri, og jeg synes det er dårlig gjort at det ikke er de langsiktige, realistiske løsningene det rettes søkelys mot, konstaterer Camilla.

Dietter har aldri vært noe for henne, Camilla har mer tro på en balanse i kosthold og trening man trives med selv. Det viktigste er ikke hvordan man ser ut, men hvordan man føler seg.

Men det viktigste for meg var å kunne våkne opp etter bryllupsnatten og se min kjære i øynene – og faktisk se han, smiler Camilla, som har hatt svært svekket syn siden barndommen.

En telefon til Memira gjorde at jeg kunne slippe briller og få et skarpt syn igjen. Man vil jo ikke ta feil brudgom, sier hun med et glimt i øyet.

Nyhetsbrev

Få inspirasjon til bryllupet og motta tips og råd for evig kjærlighet. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag.